video-overdracht

(S)VHS, Video8, miniDV en meer

Videodeck

 

Hoe gaat VideoTotaal te werk?

Van oude beelddrager naar digitaal beeldmateriaal

Voor de overdracht van uw films wordt bij VideoTotaal gebruik gemaakt van professionele videodecks en conversieapparatuur. Elke overdracht wordt handmatig uitgevoerd, verfijnd en afgestemd aan de specifieke eigenschappen van elke videodrager om de best mogelijke resultaten te krijgen. De hoogwaardige kwaliteit die bij VideoTotaal wordt behaald is onmogelijk te evenaren met een gewone thuiscomputer en een camcorder.

De resultaten variëren afhankelijk van de kwaliteit en de leeftijd van de banden die u aanlevert. Ook eventuele problemen die de banden mogelijk al geven door veelvuldig gebruik zijn van invloed. Maar het merendeel van de resultaten is beduidend beter dan het oorspronkelijke beeldmateriaal. Versleten en beschadigde banden met verkleuringen in beeld, oranje huidtinten en witte vage vlekken, kunnen in de meeste gevallen goed worden verbeterd. De beste resultaten worden behaald met de originele opname, lever bij voorkeur dan ook geen kopie van een band aan.

 

 

afbeelding_videobanden_analoog

Analoge video-opnames

Digitale remastering en reparatie

VideoTotaal kan vrijwel alle soorten videodragers – zoals o.a. (S)VHS, VHS-C, Video8 en Hi8 – overzetten. Er zijn tal van grote, bekende bedrijven en winkelketens die ook video kunnen overzetten naar DVD. In de meeste gevallen leveren zij een een-op-eenkopie van bronmateriaal naar DVD.
Bij VideoTotaal wordt er alles aan gedaan om ‘gewone’ video-opnames om te zetten in een zo hoog mogelijke kwaliteit. Wij voeren een restauratie uit van uw beeldmateriaal en kunnen zelfs uw video’s upscalen naar HD vergelijkbare kwaliteit waardoor er Blu-ray’s of HD-mediabestanden van uw videocollectie kunnen worden geproduceerd.

 

Naast dit restauratieproces wordt standaard al uw beeldmateriaal langsgelopen om ongewenst materiaal te verwijderen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het onbedoeld filmen van de grond of het filmen met de lenskap er nog op. We letten ook op gedeelten van de opname waar per ongeluk televisieprogramma’s over het beeldmateriaal heen zijn opgenomen, en ga zo maar door. Op deze manier worden uw films zo netjes en professioneel mogelijk afgeleverd.

 

 

scheidingslijn_schaduw

afbeelding_banden_disc_harddisk_digitaal

 

Digitale video-opnames

Cameratapes, schijven of geheugenkaartjes

VideoTotaal maakt niet een ‘directe kopie’ – een-op-een van band naar DVD – zoals veel andere bedrijven doen. Maar alle bronmateriaal wordt verwerkt met hoogwaardige, professionele digitale videodecks en conversieapparatuur van extreem hoge kwaliteit. Het beeldmateriaal wordt overgebracht naar een computer waar de film wordt langsgelopen om ongewenst materiaal te verwijderen, zoals onbedoeld gemaakte beelden van de grond of het filmen met de lenskap nog op de cameralens, ongebruikte ruimte waardoor blauwe of zwarte beelden te zien zijn. Het is zelfs mogelijke dat wij uw video’s upscalen naar HD en Blu-ray’s of HD-mediabestanden produceren van uw videocollectie.

 

Bij een camcorder die rechtstreeks opneemt op DVD-R(W), kan het voorkomen dat de schijf niet kan worden ‘gefinaliseerd’ en daardoor niet kan worden afgespeeld. Van een niet-gefinaliseerde schijf kunnen wij vaak toch de video-opnamen overzetten.

 

We kunnen o.a. geheugenkaarten, Digital8 en MiniDV overzetten naar DVD of Blu-ray. Maar we kunnen ze ook wegschrijven als mediabestanden (MP4, MOV, MKV, etc.). Deze bestanden zijn af te spelen op bijvoorbeeld een mediaspeler, computer of tablet. Heel handig indien u geen DVD- of Blu-rayspeler bezit.

 

Als u zelf graag uw gedigitaliseerde videomateriaal wilt monteren kunnen wij uw filmmateriaal ook opslaan als AVI, Quicktime of Pro-res, dit zijn bestanden van hoge kwaliteit die speciaal bedoeld zijn om te monteren.
Digitale mediabestanden zetten we voor u op een usb-hardeschijf. Deze kunt u zelf aanleveren, maar ze zijn ook mee te bestellen bij VideoTotaal.

 

 

scheidingslijn_schaduw

 

 

Het eindproduct

Uw eigen herinneringen in topkwaliteit

VideoTotaal levert niet zomaar een gewone DVD of Blu-ray, maar biedt op maat gemaakte, kwalitatieve dienstverlening. Zodra u het doosje in uw handen heeft, zult u de kwaliteit al merken. Van de hoogwaardige afdruk van uw gepersonaliseerde omslag, naar de kwaliteitsschijven en het hoogwaardige doosje: op kwaliteit wordt niet bespaard.

 

afbeelding: vormgeving_dvd-set

 

Het doosje en de omslag zijn van hoge kwaliteit. De omslag kan zelfs speciaal voor u op maat worden gemaakt. Voor het ontwerpen daarvan maken wij dan gebruik van stilstaande beelden uit uw film. Omdat onze service echt maatwerk is, kunt u ons natuurlijk ook foto’s toesturen die we kunnen gebruiken voor de omslag.

 

Alle bestellingen kunnen daarnaast worden geleverd met een gepersonaliseerd Blu-ray of DVD-menu met hoofdstuknamen van uw keuze. U kunt dit zelfs nog upgraden naar een geanimeerd menu zoals u het wellicht kent van DVD’s en Blu-ray’s van Hollywoodfilms. Daarvoor hebben we een aantal varianten beschikbaar. Kortom, het gehele product zal kwaliteit en stijl uitstralen.