video-overdracht

(S)VHS, Video8, miniDV en meer

Videodeck

Hoe gaat VideoTotaal te werk?

Van oude beelddrager naar digitaal beeldmateriaal

videoTegenwoordig kunt u bij veel grote, bekende bedrijven en winkelketens terecht om video te laten overzetten naar DVD. In de meeste gevallen leveren zij een geautomatiseerde een-op-eenkopie van het bronmateriaal naar DVD.

VideoTotaal maakt niet zo’n ‘directe kopie’ maar elke overdracht wordt handmatig uitgevoerd. Alle bronmateriaal wordt verwerkt met hoogwaardige, professionele digitale videodecks en conversieapparatuur van extreem hoge kwaliteit. Het beeldmateriaal wordt langsgelopen om ongewenst materiaal te verwijderen, zoals onbedoeld gemaakte beelden van de grond of het filmen met de lenskap nog op de cameralens, etc. Het is zelfs mogelijk dat wij uw video’s upscalen naar HD en Blu-ray’s of HD-mediabestanden produceren van uw videocollectie.

De kwaliteit die bij VideoTotaal wordt behaald is onmogelijk te evenaren met een gewone thuiscomputer en een camcorder. De resultaten variëren afhankelijk van de kwaliteit en de leeftijd van de banden die u aanlevert. Ook eventuele problemen die de banden mogelijk al geven door veelvuldig gebruik zijn van invloed. Maar het merendeel van de resultaten is beduidend beter dan het oorspronkelijke beeldmateriaal. De beste resultaten worden uiteraard behaald met de originele opname, lever bij voorkeur dan ook geen kopie van een band aan.

 

scheidingslijn_schaduw

afbeelding_banden_disc_harddisk_digitaal

Video vanaf elke soort beelddrager

Cameratapes, schijven of geheugenkaartjes

VideoTotaal kan vrijwel alle soorten videodragers overzetten, o.a. (S)VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, Video2000, Betamax, schijven en geheugenkaartjes.

Wij zetten het bronmateriaal om naar digitale bestanden en kunnen deze naar wens leveren op een externe harde schijf, maar ook op Blu-rayschijf of op DVD.

Als u zelf graag uw gedigitaliseerde videomateriaal wilt monteren kunnen wij uw filmmateriaal ook aanleveren als AVI, Quicktime of Pro-res. Dit zijn bestanden van hoge kwaliteit die speciaal bedoeld zijn om te monteren.

Digitale mediabestanden zetten we voor u op een externe harde schijf. Deze kunt u zelf aanleveren, maar u kunt ook een dergelijke harde schijf mee bestellen bij VideoTotaal.

scheidingslijn_schaduw

Het eindproduct

Uw eigen herinneringen in topkwaliteit op DVD of Blu-ray

VideoTotaal levert niet zomaar een gewone DVD of Blu-ray, maar biedt op maat gemaakte, kwalitatieve dienstverlening.

afbeelding: vormgeving_dvd-set

Het doosje is van hoge A-merk kwaliteit. De omslag kan naar wens speciaal voor u op maat worden vormgegeven. Voor het ontwerpen daarvan maken wij dan gebruik van stilstaande beelden uit uw film. Omdat onze service echt maatwerk is, kunt u ons natuurlijk ook foto’s toesturen die we kunnen gebruiken voor de omslag.

Alle bestellingen kunnen daarnaast ook worden geleverd met een gepersonaliseerd menu voor Blu-ray of DVD, met hoofdstuknamen van uw keuze.

Kortom, het gehele product zal kwaliteit en stijl uitstralen.