Aanleveren

Wilt u het materiaal persoonlijk komen afleveren, dan is het verstandig vooraf even te mailen of te bellen voor een afspraak, zie contact.

Het bezoekadres is:

Zuiderdiep 571
9521 AR
Nieuw-Buinen (Drenthe)

Ook kunt u ervoor kiezen het materiaal als pakket aangetekend via de post op te sturen. U kunt eventueel het pakket ook nog verzekeren. Als het pakket aangetekend wordt verstuurd, wordt het uitsluitend op ons adres afgeleverd. De pakketdienst vraagt bij het afleveren om een handtekening te zetten. Dit dient als bewijs dat het pakket door ons ontvangen is. De pakketdienst meldt de ontvangstbevestiging via de mail bij u als afzender.
Verzending van uw materiaal als pakket is altijd voor uw eigen risico. VideoTotaal kan hierin geen enkele verantwoordelijkheid nemen.

 

Verpakken

Indien u kiest voor verzending, zorg dan voor een stevige verpakking van het pakket. Een sterke kartonnen doos, opgevuld met isolatieschuimpjes, krantenpapier of luchtzakjes voldoet. Zorg ervoor dat de doos goed dichtgeplakt is met tape om eventueel uitscheuren te voorkomen.

 

Dia’s en negatieven aanleveren

Lever uw dia’s op de door u gewenste volgorde in. Uw dia’s en negatieven scannen wij namelijk in de volgorde waarop u ze aanlevert. Let daarbij ook op spiegelbeeld! Knip negatieven niet los, maar laat de stroken intact! De hele strook wordt ingevoerd waarbij elke afbeelding afzonderlijk wordt ingescand. De stroken kunt u bijvoorbeeld in enveloppen gesorteerd aanleveren.

Voorzie de diasledes (of de enveloppen met negatieven) ook van een korte titel of omschrijving, deze nemen wij over bij de bestandsnamen van de scans. Heeft u bijvoorbeeld ‘zomervakantie 1987’ als omschrijving, dan worden de bestandsnamen zomervakantie 1987 – 001.jpg, zomervakantie 1987 – 002.jpg, enz.

 

Video- en audiocassettes aanleveren

Lever video- en/of audiocassettes aan met een volgnummer en een omschrijving per band (een jaartal of een andere korte omschrijving). De omschrijving gebruiken wij voor de bestandsnamen van de video’s zoals wij deze op een externe harde schijf of usb-stick zetten.

 

Filmspoelen aanleveren

Lever uw filmspoelen aan et een volgordenummer en een omschrijving er spoel (een jaartal of een andere korte omschrijving). Als wij het gedigitaliseerde materiaal voor u op een externe harde schijf of usb-stick zetten, is de omschrijving van belang voor de bestandsnamen van de video’s.

 

Afhalen of retourneren van uw gedigitaliseerde materiaal en originelen

Zodra uw materiaal is gedigitaliseerd, ontvangt u van ons een e-mail. Daarin treft u de factuur met de vooraf te betalen kosten voor het digitaliseren. Deze kunt u vooraf via uw bank aan ons overmaken of bij het persoonlijk afhalen contant betalen.

Indien wij het gedigitaliseerde materiaal en uw originelen via de post aan u terugsturen, vindt u op de factuur ook de verzendkosten. Bij verzending wordt het pakket aangetekend, en indien gewenst verzekerd, naar u teruggestuurd in dezelfde verpakking als waarin u uw materiaal naar ons heeft opgestuurd.

De meest veilige manier van retourneren is in twee delen na betaling wordt eerst de externe harde schijf of usb-stick naar u opgestuurd. Nadat u deze heeft ontvangen, worden pas de originelen teruggestuurd. Zo bent u verzekerd dat u nooit alles kwijt kunt raken in het geval er in het verzendproces onverhoopt iets met het pakket zou gebeuren.