Aanleveren

Wilt u het materiaal persoonlijk komen afleveren, dan is het verstandig om vooraf even te mailen of te bellen voor een afspraak, zie contact. Het bezoekadres is:

Zuiderdiep 571
9521 AR
Nieuw-Buinen (Drenthe)

Ook kunt u ervoor kiezen het materiaal als pakket aangetekend via de post op te sturen. U kunt eventueel het pakket ook nog verzekeren. Als het pakket aangetekend wordt verstuurd, wordt het uitsluitend op ons adres afgeleverd. De pakketdienst vraagt bij het afleveren een handtekening te zetten. Dit dient als bewijs dat het pakket door ons ontvangen is. De pakketdienst meldt deze ontvangstbevestiging via de mail bij u als afzender.

 

Verpakken

Indien u kiest voor verzending, zorg dan voor een stevige verpakking van het pakket. Een sterke kartonnen doos, opgevuld met isolatieschuimpjes, krantenpapier of luchtzakjes voldoet. Zorg ervoor dat de doos goed afgeplakt is met tape om eventueel uitscheuren te voorkomen.

 

Dia’s en negatieven aanleveren

Lever uw dia’s op de door u gewenste volgorde in. Uw dia’s en negatieven scannen wij namelijk in de volgorde waarop u ze aanlevert. Let daarbij ook op spiegelbeeld! Knip negatieven niet los, maar laat de stroken intact! De hele strook wordt ingevoerd waarbij elke afbeelding afzonderlijk wordt ingescand. De stroken kunt u bijvoorbeeld in enveloppen gesorteerd aanleveren.

Voorzie de diasledes (of de enveloppen met negatieven) ook van een korte titel of omschrijving, deze nemen wij over bij de bestandsnamen van de scans. Heeft u bijvoorbeeld ‘zomervakantie 1987’ als omschrijving, dan worden de bestandsnamen ‘zomervakantie 1987 – 001.jpg’, ‘zomervakantie 1987 – 002.jpg’, enz.

 

Video- en audiocassettes aanleveren

Lever video- en/of audiocassettes aan met een volgordenummer en een omschrijving per band (een jaartal of een andere korte omschrijving). De videocassettes worden op basis van uw volgordenummering op DVD geplaatst, of audiocassettes op CD. De omschrijving is van belang voor de tekst op de achterzijde van de CD of DVD-omslag. Of, als wij het gedigitaliseerde materiaal voor u op een harde schijf zetten, is de omschrijving van belang voor de bestandsnamen van de video’s op de harde schijf.

 

Filmspoelen aanleveren

Lever uw filmspoelen aan met een volgordenummer en een omschrijving per spoel (een jaartal of een andere korte omschrijving). De volgordenummers zijn van belang om te bepalen in welke volgorde de films op de DVD geplaatst moeten worden. De omschrijving is van belang voor de tekst op de achterzijde van de DVD-omslag. Of, als wij het gedigitaliseerde materiaal voor u op een harde schijf zetten, is de omschrijving van belang voor de bestandsnamen van de video’s op de harde schijf.

 

Afhalen of retourneren van uw gedigitaliseerde materiaal en originelen

Zodra uw materiaal is gedigitaliseerd, ontvangt u van ons een e-mail. Daarin treft u de factuur met de vooraf te betalen kosten voor het digitaliseren. Deze kunt u vooraf via uw bank aan ons overmaken of bij het persoonlijk afhalen contant betalen.

Indien wij het gedigitaliseerde materiaal en uw originelen via de post aan u terugsturen, vindt u op de factuur ook de verzendkosten. Bij verzending wordt het pakket aangetekend, en indien gewenst verzekerd, naar u terug gestuurd.

De meest veilige manier van retourneren is in twee delen. Na betaling worden eerst de DVD’s of de harde schijf naar u opgestuurd. Nadat u deze heeft ontvangen, worden pas de originelen teruggestuurd. Zo bent u verzekerd dat u nooit alles kwijt kunt raken in het geval er in het verzendproces onverhoopt iets met het pakketje zou gebeuren.