smalfilm

Normal8 en Super8

Film_banner

Kent u ze nog, de opnamen op film die met een projector bekeken konden worden? Deze oude formaten zijn met moderne apparatuur helaas niet meer af te spelen, en uw filmprojector werkt misschien al lange tijd niet meer. Zo liggen er veel van deze Normal8 of Super8-spoelen met dierbare beelden in de kast of op zolder te verstoffen.

 

Filmspoelen

 

Om deze dierbare herinneringen niet verloren te laten gaan, kan VideoTotaal deze oude formaten filmspoelen voor u overzetten. Zo kunt u ze wél weer herbeleven op moderne apparatuur. Wij zetten de beelden op film om naar digitale bestanden en kunnen deze naar wens leveren op een externe harde schijf, op Blu-rayschijf of op DVD.

 

 

scheidingslijn_schaduw

 

Normal8 of Super8

Met welke speelduur en welk formaat heeft u te maken?

Zowel Normal8 als Super8 is op spoelen met een doorsnee van 7cm tot 25cm mogelijk. Hoe groter de spoel, hoe meer meters film daar op zit en hoe langer de opnametijd op de film is geweest. Bij gelijke doorsnedes verschilt echter wel de totale tijd tussen een Normal8 en een Super8 film.

 

Normal8 en Super8 spoelen

 

Het onderscheid tussen Normal8 en Super8 is niet in één oogopslag te zien. Maar dichterbij bekeken, is er toch wel degelijk een verschil, namelijk de perforatie. Bij Normal8 is de perforatie een rechthoekige vorm in de breedte van de film. Bij Super8 is de perforatie kleiner, in de lengte van de film en welhaast vierkant van vorm. Daarnaast kan een Super8-film ook een geluidsspoor hebben.

 

Verschil_Normal8_Super8

 

scheidingslijn_schaduw

 

Het eindproduct

Uw eigen herinneringen in topkwaliteit

VideoTotaal levert niet zomaar een gewone DVD of Blu-ray, maar biedt op maat gemaakte, kwalitatieve dienstverlening. Zodra u het doosje in uw handen heeft, zult u de kwaliteit al merken. Van de hoogwaardige afdruk van uw gepersonaliseerde omslag, naar de kwaliteitsschijven en het hoogwaardige doosje: op kwaliteit wordt niet bespaard.

 

afbeelding: vormgeving_dvd-set

 

Het doosje en de omslag zijn van hoge kwaliteit. De omslag kan zelfs speciaal voor u op maat worden gemaakt. Voor het ontwerpen daarvan maken wij dan gebruik van stilstaande beelden uit uw film. Omdat onze service echt maatwerk is, kunt u ons natuurlijk ook foto’s toesturen die we kunnen gebruiken voor de omslag.

 

Alle bestellingen kunnen daarnaast worden geleverd met een gepersonaliseerd Blu-ray of DVD-menu met hoofdstuknamen van uw keuze. U kunt dit zelfs nog upgraden naar een geanimeerd menu zoals u het wellicht kent van DVD’s en Blu-ray’s van Hollywoodfilms. Daarvoor hebben we een aantal varianten beschikbaar. Kortom, het gehele product zal kwaliteit en stijl uitstralen.