smalfilm

Normal8 en Super8

Film_banner

Kent u ze nog, de opnamen op film die met een projector bekeken konden worden? Deze oude formaten zijn met moderne apparatuur helaas niet meer af te spelen, en uw filmprojector werkt misschien al lange tijd niet meer. Zo liggen er veel van deze Normal8 of Super8-spoelen met dierbare beelden in de kast of op zolder te verstoffen.

Filmspoelen

Om deze dierbare herinneringen niet verloren te laten gaan, kan VideoTotaal deze oude formaten filmspoelen voor u overzetten. Zo kunt u ze wél weer herbeleven op moderne apparatuur. Wij zetten de beelden op film om naar digitale bestanden en kunnen deze naar wens leveren op een externe harde schijf, op Blu-rayschijf of op DVD.

scheidingslijn_schaduw

Normal8 of Super8

Met welke speelduur en welk formaat heeft u te maken?

Zowel Normal8 als Super8 is op spoelen met een doorsnee van 7cm tot 25cm mogelijk. Hoe groter de spoel, hoe meer meters film daar op zit en hoe langer de opnametijd op de film is geweest. Bij gelijke doorsnedes verschilt echter wel de totale tijd tussen een Normal8 en een Super8 film.

Normal8 en Super8 spoelen

Het onderscheid tussen Normal8 en Super8 is niet in één oogopslag te zien. Maar dichterbij bekeken, is er toch wel degelijk een verschil, namelijk de perforatie. Bij Normal8 is de perforatie een rechthoekige, welhaast vierkante vorm. Bij Super8 is de perforatie kleiner, in de lengte van de film. Daarnaast kan een Super8-film ook een geluidsspoor hebben.

Verschil_Normal8_Super8

 

scheidingslijn_schaduw

Het eindproduct

Uw eigen herinneringen in topkwaliteit op DVD of Blu-ray

VideoTotaal levert niet zomaar een gewone DVD of Blu-ray, maar biedt op maat gemaakte, kwalitatieve dienstverlening.

afbeelding: vormgeving_dvd-set

Het doosje is van hoge A-merk kwaliteit. De omslag kan naar wens speciaal voor u op maat worden vormgegeven. Voor het ontwerpen daarvan maken wij dan gebruik van stilstaande beelden uit uw film. Omdat onze service echt maatwerk is, kunt u ons natuurlijk ook foto’s toesturen die we kunnen gebruiken voor de omslag.

Alle bestellingen kunnen daarnaast ook worden geleverd met een gepersonaliseerd menu voor Blu-ray of DVD, met hoofdstuknamen van uw keuze.

Kortom, het gehele product zal kwaliteit en stijl uitstralen.